Kamerikse Blauwklaver

Cum laude 2020

De Cum Laude Awards 2020 zijn bekend. In de categorie “zachte kazen en zuivel” is onze kaas verkozen tot de beste zachte kaas met blauwe schimmel van Nederland. En daar zijn we trots op!

Voor deze verkiezing komen zelfzuivelende boeren en boerinnen bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kazen, zachte kazen en zuivel, gemaakt op de boerderij. De Cum Laude Awards worden georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders en zijn dit jaar uitgereikt op 12 maart 2020.

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Binnen de drie categorieën ‘Harde kaas’, ‘Zachte kaas’ en ‘Zuivel’ gaan kaas- en zuivelmakers de strijd met elkaar aan. Hun producten worden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij kijken naar verschillende aspecten: uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?), maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de geur en de smaak.

De hoogst scorende kazen worden nog eens beoordeeld op geur en smaak door een culinair panel van journalisten, koks en vinologen. Deze prominenten bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt.